A Pécs Kertvárosi Óvoda visszajelzáse

2017. augusztus 8.

Nagyon köszönjük a minőségi munkát, a profizmust, amivel nagyon ritkán találkozom. Általában csak ígéreteket kapunk , amit hosszan tartó alkudozások követnek.
Élmény volt Veletek dolgozni! Az eredmények stabil, megbízható alapot nyújtanak a további munkánkhoz! Gyerekeink nevében csak köszönettel tartozom és bízom a hosszútávú együttműködésünkben!
További szép nyarat és jó pihenést kívánok!
Kakas Anikó, intézményvezető, Pécs Kertvárosi Óvoda Enyezd utcai 2. sz.Tagóvodája

A halmaji intézményvezető visszajelzése

2017. május 17.

Nagyon megörültem annak a lehetőségnek, hogy ingyenes szenzomotoros szűrésre lehet pályázni az óvodáknak. Azonnal jelentkeztem, mert nagyon jónak találom a gyermekek vizsgálatát, hiszen annál fontosabb nincs, hogy a gyermekek fejlődésében bekövetkezett rendellenességeket minél előbb felfedezzék, orvosolják és így az iskolai élet zökkenőmentesebb legyen számukra.
Amikor kiderült, hogy a mi óvodánk kapta meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezt a lehetőséget kimondhatatlanul boldog voltam, szinte elhinni is alig akartam. Az ingyenesség egyik feltétele a tájékoztatói nap megszervezése, megrendezése volt, így a környék óvodavezetőinek meghívót küldtem e-mailben illetve telefonon is felhívtam őket. Izgultam, hogy eljönnek-e, hasznosnak találják-e ezt az információt, a csoportos mozgásvizsgálatról szóló tájékoztatást. Amikor eljött a várva várt nap már tudtam, hogy nyolc kolléga érdeklődik, illetve jön a rendezvényre. A legnagyobb meglepetésemre ezen a napon érkezett meg egy nagy LCD monitor, amit szintén pályázatból a Szerencsejáték Nonprofit kft.-nek köszönhetően nyert az óvodánk. Így ennek segítségével egy nagyon exkluzív, kellemes, közvetlen hangulatú előadásban volt részünk, ahol a jelenlévők megismerhették a szenzomotoros vizsgálat eddigi eredményeit, a vizsgálat menetét és annak végeredményét is. Közben többüknek felcsillant a szeme, mert mindenki érzi és tudja, hogy igenis szükséges volna minden óvodás gyermek számára az ilyen jellegű összetett vizsgálat, hogy az esetleges fejlődésükben bekövetkezett problémákat orvosolni tudják az iskolai élet megkezdése előtt. Az itt élő családok ezt nem engedhetik meg maguknak, de még az önkormányzatok sem tudják finanszírozni a vizsgálat költségeit. Délután folyamán elmondhatták véleményüket, tapasztalataikat, mindennapi gondjaikat is a jelenlévők. Kitűnő hangulatban folyt a délután, olyan jól sikerült, hogy a vezető kollégák alig akartak hazamenni, mindig volt kérdésük, akadt megbeszélni való is. Irigykedtek ránk azért, hogy nálunk ez megvalósulhatott, érdeklődtek, hogyan szereztem erről tudomást.
Hálás vagyok Tóth Péter úrnak az ingyenes szenzomotoros vizsgálatért és azért a kitűnő, kötetlen, felejthetetlen tájékoztató napért, hisz ennek köszönhetően a térség több intézménye is megismerhette az Ajándék Családsegítő Alapítvány munkáját, a vizsgálat menetét, előnyét és szükségességét. Óriási élményt jelentett számomra ez a két nap.
Nagyon szépen köszönöm a saját, a kollektíva és a szülők nevében a lehetőséget és magát a szenzomotoros vizsgálatot.
Halmaj, 2017. május 17.
Tisztelettel és szeretettel:
Zsírosné Becse Gizella sk. intézményvezető

Pályázati forrás nyílt a csoportos szűrésekre!

2017. április 20.

1.4MFt pályázati forrásunk nyílt, amelynek terhére csoportos szűrést végezhetünk intézményi költségtérítés nélkül. Innovatív, a környezetükben működő más intézmények felé is felelősséget érző intézményeket keresünk, ahol legfeljebb 6 csoport csoportos szűrését referencia jelleggel, nulla forint intézményi térítés mellett fogjuk elvégezni. Megyénként egy bölcsődét és egy óvodát keresünk, amely bírja a következő jellemzőket:

 • Korcsoportonként ellát legalább 15 gyereket (korcsoportok bölcsőde esetén: 12-18, 18-24, 24-36 hónapos gyerekek, óvoda esetén: 36-48, 48-60, 60-72, 72-84 hónapos gyerekek),
 • Otthont ad egy tájékoztató napnak, melyre meghívja a területén működő hasonló intézményeket,
 • A csoportos szűrést követően megosztja tapasztalatait, nyilvánossá teszi véleményét a csoportos szűréssel, és annak hosszú távú hatásával kapcsolatban.
 • Jelentkezéshez kérjük, írjon egy emailt az info@jutalomvagyok.hu címre "referencia intézmény" tárgy megjelöléssel.

  Rádióban voltunk. Karc FM 105,9

  2017. március 29.

  Csesznák Anikó a műsorában a Jutalom vagyok Korai Szenzomotoros szűrésről kérdez.
  Meghallgatható a rádió honlapján, kattintson ide.

  Referencia intézményeket keresünk

  2017. február 10.

  Innovatív, a környezetükben működő más intézmények felé is felelősséget érző intézmények vezetőit keressük, ahol a csoportos szűrést referencia jelleggel a költségek 50%-ának térítése mellett szeretnénk elvégezni. Megyénként egy bölcsődét és egy óvodát keresünk, amely bírja a következő jellemzőket:

 • Korcsoportonként ellát legalább 15 gyereket (korcsoportok bölcsőde esetén: 12-18, 18-24, 24-36 hónapos gyerekek, óvoda esetén: 36-48, 48-60, 60-72, 72-84 hónapos gyerekek),
 • Otthont ad egy tájékoztató napnak, melyre meghívja a területén működő hasonló intézményeket,
 • A csoportos szűrést követően megosztja tapasztalatait, nyilvánossá teszi véleményét a csoportos szűréssel, és annak hosszú távú hatásával kapcsolatban.
 • Jelentkezéshez kérjük, írjon egy emailt az info@jutalomvagyok.hu címre "referencia intézmény" tárgy megjelöléssel.

  Vélemények

  2017. január 5.

  Zászkaliczky-Móritz Dóra óvodavezető, Gödöllői Református Óvoda:
  "A Jutalom Vagyok szenzomotoros szűrés részben igazolta a sejtéseinket, részben felhívta a figyelmet néhány finom korrigálnivalóra. A megfigyelések jól dokumentáltak, az egyéni jegyzőkönyvek a szülők számára is érthetőek voltak. A szűrés eredménye a pedagógusainknak is jól használható visszajelzésnek bizonyult."

  Dr. Sziliné Tarnóczy Ilona mozgásszakértő, TSMT terapeuta:
  "A Jutalom Vagyok project jó módszer arra, hogy egyszerre több gyereket tudjunk szűrni korcsoportonként külön-külön előre megadott szempontsorok szerint. Jó a technikai felszereltség, jó minőségű videók és hatékony dokumentáló szoftver segítik a gyerekek megfigyelését. A gyerekeknél előforduló eltérő fejlődés így csoportos helyzetben is látható, javaslatot tudunk tenni további vizsgálatokra, akinél szükséges."

  Tájékoztató nap

  2016. november 30.

  A csoportos szűrés iránt érdeklődő intézmények részéről megfogalmazódott az igény a szűrés gyakorlati megvalósításának részletes megismerésére. Ezt érzékelve TÁJÉKOZTATÓ NAPOT tartottunk. Fókuszok: módszertan, gyakorlati megvalósítás, finanszírozási lehetőségek.

  Tudósítás az RTL Kub Bababörze műsorában

  2016. október 30.

  Az RTL Klub Babaörze műsora velünk indult el. A műsor első kiadásába meghívták a Jutalom Vagyok Korai Szűrés Projektet. "Forradalmian új", ez a jelző talált meg minket a műsorban, köszönjük.

  Reméljük, számos intézményvezető figyelmét sikerült felkelteni a csoportos szűrés fontosságára.

  Módszertan

  2016 szeptember 1.

  Az elmúlt napokra összeállt a Jutalom Vagyok Csoportos szűrés módszertana. A protokol megalkotásának közös munkájában Lakatos Katalin (BHRG), Szerdahelyi Márton (Alapozó Terápiák), Klein Margit (Dévény Alapítvány), Donauer Nándor (DSZIT) és Huba Judit vettek részt. A tudásanyag korcsoportonként tartalazza az 1-7 éves gyerekek csoportos videós vizsgálatához szükséges foglalkozásterveket, előírásokat, megfigyelési és értékelési szempontokat, amellyel az eltérő fejlődés gyanúja nagy valószínűséggel megállapítható.

  A mai napon elkezdtük az óvodák, bölcsődék és családi napközik megkeresését.

  Műhelymunka-nap

  2016 június 30.
  teszt kép

  Műhelymunkanapot szerveztünk a reményeink szerint rövidesen széles körben alkalmazott csoportos szűrés módszertanának megalkotására.

  Terápiás irányzatok vezetői, szakmai tekintélyek, valamint a törvényalkotás és a szakmai végrehajtás egy-egy képviselője alkotta a meghívottak körét. Ezen a napon elkezdődött az a munka, amelyben a lehető legszélesebb nézőpont érvényesül a szakemberek között, és amely az egyes terápiás irányzatok minimum elvárásait kielégítő konszenzust eredményez. Az egységes szűrési protokolt várhatóan már szeptembertől tesztelni tudjuk a szűrési igényt jelző intézményeknél.

  Előadás

  2016 június 18.

  Ismertettük a Jutalom Vagyok Csoportos Szűrést a Magyar Logopédiai Társaság idei konferenciáján.

  A Pataki László Tanár Úrral közös előadásban megvizsgáltuk a hallási túlérzékenység vizsgálat beépítését a távszűrés modelljébe.

  Az előadás anyaga

  Országjárás

  2016 Május.

  Ebben a hónapban országjárást tartottunk. Elmondhatjuk, hogy sikerült eljutnunk minden olyan településre, ahol áldozatkész helyi aktivista anyuka megfelelő helyszínt talált és összefogta a helyi koordinációt.
  Köszönjük mindenkinek a szervező munkát!

  Sok szülő kétségeit eloszlattuk, néhánynak pedig segítettünk, hogy elszánja magát a gyermekét további vizsgálatra vinni. Sok tapasztalatot szereztünk magunk is, amit fel fogunk használni további munkánk soránk.
  Köszönjük mindenkinek a részvételt!